2 Nisan 2012 Pazartesi

soğan doğramayı sevmeyenlere pratik bir yöntem

Ben soğanı yemeyi çok seven ama doğrarken gözyaşlarına boğulduğum için uğraşmayı sevmeyen biriyim. Bunun için pratik bir yöntem buldum ve sizinle paylaşmak istiyorum.
Şöyle ki;
Pazardan iri soğanlar alınır ve eve gelip başlanır soyulmaya, bakılır soyarken bile gözlerden yaşlar akıyor hemen Serpil’ ce bir fikirle şu gözleri neyle kapatsam ki diye düşünülmeye başlar ve bir ampul yanar o anda. Şu ana kadar alıp da hiç kullanmadığım deniz gözlüğü evet yanlış duymadınız deniz gözlüğü takılınca hiç boşluk kalmadığı için soğanın göz yakıcı damlacıkları da gözlerinizi yaşartmaz. Arada bir camları buğulanıyor ama bir iki silersiniz o da olur biter.

Neyse soğanları soyduk mu hemen robota atıp çok da suyunu çıkartmadan yemeklik doğranmasını izliyoruz. Ve doğranan soğanlarımızı streç filme birer yemeklik olarak sarıp depfreezimizin derinliklerine atıveriyoruz. 
Çalışan ve soğan doğramaktan bıkan sevmeyenler için ideal çözümdür benden söylemesi.

10 yorum:

  1. Süpermiş, iki gözü iki çeşme kıvamına geliyorum zira:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. kesinlikle tavsiye ederim. ben kullanmaya başladım cok da rahat ettim

      Sil
  2. benim kızımda senelerdir deniz gözlüğüyle soğan soyar çaresizlik insana neler yaptırıyor :) yemek yaptığını göz çevresindeki gözlük izlerinden anlarım :D 'NUR'

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Allah tan bu yöntemle sadece arada bir kullanacagım o gözlüğü. iyi ki aklıma geldi onu takmak yoksa aglamaktan harap olurdum:)

      Sil
  3. super fıkırrr :)
    bu arada blogunu yenı kesfettım :) takıpteyım..benımkıne de beklerım..ıyı haftasonları :)

    http://zeysfashionroom.blogspot.com/

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. tesekkur ederim ben zaten seni blog okumaya başladıgımdan beri takip ediyorum. hatta bir kere alsancakta görmüştüm bile seni:)

      Sil
  4. bu teknik gerçekten süpermiş şimdilik annem doğruyor ama ben de ilerde napcağımı kara kara düşünüyordum :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. bu yöntem beni baya bir zaman idare etti. yani ne kadar cok yaparsan bir seferde, o kadar rahat edersin. bende senin blogunu izlemeye aldım. başarılar :) sen de izmirdesin sanırım:)

      Sil
  5. Ne güzel yöntemmiş ama ben soğan doğramayı çok severim ellerim soğan koksun bayılırım(deli miyim ne :D)

    Ben de İzmi'den bu arada Şirinyerden :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. ayy ben de hiç sevmem ya özellikle eşim soğan sarmısak nefret eder çok kullanamam o yuzden ben bunları. ben de artık yeni karsıyakalı oldum aslında bornovalıydım.memnun oldum:)

      Sil

yorumlarınız değerlidir:)