22 Şubat 2012 Çarşamba

eurovision şarkımız

Bu akşam itibariyle Can Bonomo' nun Eurovision şarkısını dinledik. Ben gayet başarılı buldum. Önce biraz çocuk şarkısı gibi geldi ama bu bence şarkının çok hareketli ve eğlenceli olmasından kaynaklanıyor. Dinledikçe kulaklarda daha iyi bir yer edineceğine inanıyorum. 
Can Bonomo' nun tarzına ve o naif duruşuna hayran oldum. Bence çok alçakgönüllü biri o. 
E bir de İzmir' liymiş kendisi, bu açıdan da bir beğenme durumu söz konusu olmuş olabilir. 
Hemşerim ne de olsa.
İzmir deyince akan sular durur bende.
Şarkıyı da hemen paylaşmak istiyorum siz de dinleyip yorumlarınızı yapailirsiniz. 
Parçanın adı "love me back"


Can Bonomo' nun bu şarkısını da yani "meczup" u da herkes gibi bende çokça beğeniyorum, siz de dinlemediyseniz bir dinleyin dedim. 
Değişik bir tarzı var bu çocuğun. Love me back' te de sanırım 27 adet farklı enstrüman eşlik etmiş şarkıya.


Açıkçası ben ilk defa ilk dinleyişte beğendim bir Eurovision şarkımızı, tabi bir de Sertab'ın şarkısı var ilk dinlediğimde begendiğim. Zaten o da 1. miz olmuştu. 
Bu şarkı için de aynı dileklerimi dile getiriyor ve huzurlarınızdan ayrılıyorum canlarım.

  Bakalım bir daha ki post ne için olacak. 
Karman çorman bir bloggerım  işte ben böyle sevin beni :)

21 Şubat 2012 Salı

bioderma

Merhabalar;
Blog okumaya başladım başlayalı herkesin “Bioderma Sensibio H20” yu ne kadar övdüğünü görüp almaya karar verdim ve ne kadar da doğru bir karar verdiğimi gördüm. Online alışverişin rahatlığını seveyim, ben fikrimi değiştirmeden hemen hassascilt.com dan siparişlerimi verdim ve bir blogger arkadaşın önerisiyle sepete bir de “Bioderma Sebium Al” attım akneler’ le savaş için.


Yaptığım bu alışveriş 2 günde elime ulaştı. Ayrıca indirimde olduğu için 1 adet fiyatına 2 adet 500 ml’ lik Bioderma Sensibio H20 ve 1 de 100 ml’ lik yavrusuna kavuştum. Gerçi bir çok yerde fiyat bu şekilde. Toplam alışveriş yanılmıyorsam 76 tl idi ve kargo ücreti de ödemedim.  
Ürünlerle ilgili yorumlarım şöyle olacak. Bioderma Sensibio H20 için güzel düşünen herkese tamamıyla katılıyorum. Bu ne kadar da güzel bir üründür böyle. Önceden yüzünü yıkmaya üşenip geç saatlere bırakan ben, artık eve gelip üstümü değiştirdiğimde ilk işim bir makyaj pamuğunu elime alıp yüzümü temizlemek oluyor. Toplamda 2 ya da 3 pamukla bu işlemi bitiriyorum ve cildim tamamen temizleniyor gözüme kaçtığında bir yakma hissi vermiyor en sevdiğim özelliği de bu, adı üstünde sanki “su”. İçerikten çok anlamam ama sanırım zararlı maddeler içermiyormuş. Bu temizlemenin sonrasında ise bu Sebium Al dediğim kremi sorunlu bölgelere uyguluyorum. Yaklaşık 20 gündür kullanmama rağmen akneler için bir yararını gördüğümü söylemeyeceğim bu kremin. Ha sadece nemlendiriyor o kadar. Kısaca Bioderma Sensibio H20 makyaj çıkarma eziyetini bir keyfe dönüştürmüştür benim için. Tavsiye ederim.

19 Şubat 2012 Pazar

hafta sonu

Merhabalar, bu yazımda da sizlere yeni aldığım bazı kozmetiklerden ve hafta sonu gittiğimiz filmden yani Fetih 1453' ten bahsedeceğim...
Tarihten çok da hoşlanmayan ben bile bu filme gayet merak ederek gittim ve sıkılmadan izledim.3 saat sürüyor ama olsun değer, bence izlenmeli. Yabancılar kadar çok bütçemiz olsaydı daha farklı sahneler çekilebilirdi tabi ki ama bu halde bile anlatmak istediği şeyi gayet iyi anlatıyor.
Biz genelde forum bornova afm de izleriz filmleri. Mybiletten bilet alarak gideriz ve ne bekleme ne de bilet sırası derdimiz olur. 3 tl lik bir işlem parası kesiyor ama olsun o kadarcık:) Bir de filmleri en arkada love seat ta izlemek çok güzel ve rahat:) Söylemeden geçemeyeceğim... Hem my bilet işlemini kullanmanızı hemde fetih 1453 filmini izlemenizi tavsiye ederim.
Ben genelde kozmetik ihtiyaçlarımı Watsons' tan karşılıyorum. Her gittiğimde muhakkak girer bir bakarım. Dün de film çıkışı şu allığı alıverdim hiç düşünmeden ve araştırmadan. Kasa kapanıyor telaşından doğru düzgün incelemeden aldım ama hiç pişman değilim cünkü seviyorum terracota allıkları. Bu biraz simli ama benim için sorun değil. Rengi gayet iyi. miktarı da gayet fazla. (flormar terrecota allık 46 numara)
Daha öncesinde yine hiç araştırmadan aldığım bu allık ise aslında bana göre değil ama kullanmayacağım bir ürün de değil daha yumuşak bir görüntü veriyor. (flormar pretty compact allık P115)
Ve bir de bu cicileri aldım. Renkler muhteşem..
Pastel 17 numara
Pastel 14 numara
ve limited collection ürünü olan 308 numara. Çok güzel bir sarı ama seri üretimde olan bir renk değil.

ve bir de çekiliş haberi: chichom make up tan burada


Bu akşamlık benden bu kadar....


14 Şubat 2012 Salı

♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥

Canım sevgilim,
Sen hayatıma gireli neredeyse 5 yıl oldu. 
Rüzgar gibi çabucak geçen bir 5 yıl. 
Birbirimize öyle çabuk alıştık, öyle çabuk tamamladık ki birbirimizi, 
kendimi senden ayrı düşünebildiğim bir an bile yok. 
Her zaman iş de bile beraber olmak bazılarına sıkıcı, çekilmesi zor gibi gelse de 
ben sensiz geçen sayılı çalışma günlerinde inanılmaz sıkılıyor 
hemen senin sesini duyarak bunu hafifletmeye çalışıyorum. 
İyi ki hayatıma girdin, iyi ki o ilk tanışmamızdaki önyargınla kalmadı ilişkimiz. 
Hediyeler, çiçekler bir yana 
sen benim öteki yarım, en güzel hediyemsin…
Bunu öyle rahatça söylüyorum ki... 

Bana bu güveni ve hayatı verdiğin için teşekkürler....

                                              Seni Seviyorum...

♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥

12 Şubat 2012 Pazar

incirli, cevizli, tarçınlı kek

Merhabalar, bu akşam sizlere daha önceden yaptığım incirli kekin tarifini vermek istiyorum.
İncir ve cevizin bir araya gelmesi hem besleyicilik hem de lezzet açısından muhteşem oluyor. Diğer keklerden farkı incirli olduğundan şekeri biraz daha az kullanmak ve kek hamurunu biraz daha kıvamlı tutmak sadece.
Bazı tariflerde incirlerin sıcak suda bir süre bekletilmesi gerektiği yazıyor fakat ben o şekilde yapmadım. Zaten sert olmayan incirleri sadece küçük küçük doğradım.
  • 3 yumurta
  • 1/2 su bardağı sıvı yağ (ben genelde yağı azaltarak kullanırım değişen bir şey de olmuyor)
  • 1/2 su bardağı süt
  • 3/4 su bardağı toz şeker
  • 1 su bardağı sapı ayıklanmış, küçük küçük doğranmış kuru incir
  • İstediğiniz kadar ceviz içi
  • 1-1,5 tatlı kaşığı tarçın
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket kabartma tozu
  • Aldığı kadar un (sade keklerden biraz daha kıvamlı olmasını sağlayacak kadar un ~ ortalama 3 su bardağı)

 incir (ben çok az da yaban mersini ve kayısı koymuştum)
 toz şeker
 kek de bile kendi zeytinyağımızı kullanırım
 süt
Yumurtaları önce tek tek, sonra şekerle çırpıp, süt ve yağı ekliyoruz.En son aşamada ise inciri, cevizi, tarçını, vanilyayı ve kıvamına dikkat ederek kabartma tozu katılmış unu ekleyip yavaşça karıştırıyoruz. Yağlanmış tepsiye döküp 175 derecede 30 dk pişiriyoruz. Bu değerleri kendi fırınınıza ve deneyimlerinize göre ayarlayabilirsiniz. Önemli olan yumurta ve şekeri çok çırpmak, un katıldıktan sonra ise daha az karıştırmaktır. Kekin gayet güzel kabardığını da aşağıdaki resimlerden görebilirsiniz. Yayvan bir kek kalıbı olduğu için bu kadar oldu.

Bu nefis kekin yanında sıcacık bir bitki çayı, bir türk kahvesi ya da güzel demlenmiş bir çay nasıl da iyi gider değil mi?

Herkese güzel ve sağlıklı bir hafta diliyorum...

11 Şubat 2012 Cumartesi

tchibo' dan şal askısı

 Tchibo benim çok beğendiğim ve çok fonksiyonel ürünler sattığını düşündüğüm bir mağazadır. Bu nedenle sık sık  genelde Forum Bornova’ daki mağazasına veya internet sitesine girer göz atarım. Dolaplarımda düzen takıntım vardır.Bu nedenle değişik askılar kullanır (3' lü etek askısı, pantolon askısı, kemer askısı gibi), çekmecelere hazır satılan bölmeler alır ve kendi kapladığım kutulara bir şeyler koyarım. Böylece aradığım şeyler hem gözümün önünde durmuş oluyorlar hem de kolay bulabiliyorum.İlerde bu hafta kapladığım kutuları da sizlerle paylaşmayı düşünüyorum. 
 
Bu şal askısı da bu anlamda bana çok yardımcı olacak. 
Üzeri süet gibi bir şeyle kaplı bu nedenle astığınız şallar veya atkılar kaymıyorlar. Fiyatı 14,95 tl, böyle bir askıya ihtiyacınız varsa almanızı öneririm.

makyaj tutkusu' ndan kozmetikler için




9 Şubat 2012 Perşembe

çanta düzenleyicim

Bir çok blogda görmeye başladığım hatta hazır olanlarını bile gördüğüm çanta içi düzenleyicime sonunda kavuştum. Canım annemin dikiş bilmesi sayesinde yaptık ve kullanmaya başladım bile.Hatta çalıştığım yerdeki arkadaşlarıma gösterip tam 18 tane sipariş aldık ve 10 tanesini yerlerine ulaştırdık. Umarım onlar da benim gibi zevkle kullanıyorlardır.
Bunun için kemer altında bir kumaşçıdan döşemelik kumaşlar aldık. Çünkü dikildiğinde daha dik durmalarını istiyordum. Kenarlarına ise biye olarak Özkanlar pazarındaki bir dükkandan ya da tuhafiyeden bozma bir yerden diyeyim çok ucuza kurdeleler, şeritler, ince kesilmiş kumaşlar ve fırfırlı lastikler aldık. Canım annecim 2 günde hepsini dikti. Maalesef hepsini fotoğraflayamadığımdan sadece kendiminkini ekleyebiliyorum. Bu ilk yapıldığı için biraz karambole gelmişti aslında. Diğerleri daha renkli ve uyumlu biyelerle yapıldı.
Dikiş biliyorsanız eğer mutlaka bunlardan zevkinize ve eşyalarınıza göre dikmelisiniz derim ben. Çünkü çantalarımın bir çok gözü olmasına karşın özellikle telefon , anahtar gibi şeyleri bulmakta çok zorlanırdım. Artık hepsinin ayrı bir yeri var ve üstten bakınca ne oldukları gayet güzel bir şekilde görünüyor.
Bunun hazır olanını da gördüm bir arkadaşımda fakat onun gözleri çok uzun ve dar olduğu için hiç de kullanışlı değilmiş o nedenle çok tavsiye etmiyorum.