7 Ocak 2012 Cumartesi

Ertesi Akşama Yapılan (Yakılan) Yemekler

Son 1-2 haftadır, akşamları eve gelip yemek hazırlamak zor geldiğinden 1 gün sonrasının akşamına yemeklerimi yapma telaşı içine düşmüştüm. İlk olarak pancar salatası için düdüklü tencereme pancarları koyarak başladım işe ve odaya geçip daldım internete, blog dünyasına. Tam 1,5 saat sonra eşimin 'ocakta ne pişiriyordun? ' sorusuyla kendime geldim. Düdüklü tencereden acayip tırsan ben onu nasıl alıp soğuk suyun altına tuttum bilmiyorum. Ama o kadar şanslıyım ki tencerenin kapağını düzgün takmadığım için hava kaçırmış ve dolayısıyla tam kıvamında pancarlar elde etmiştim.
          2. vaka ise şöyle gelişti. Bir akşam fırın çalıştıktan sonra sıcaklığı boşa gitmesin diye ertesi akşam yiyeceğimiz bal kabaklarını dilimleyip fırın tepsisine yaydım ve her şeyi yeniden sıfırlayarak odaya geçtim. Yine eşimin o tarafa geçmesi ile ev yanık kokularıyla karşıladı beni. Fırın tepsisini aldığımda bal kabakları artık turuncu değil siyahtılar.
       Ve yakma işleminde son noktayı da gerçekleştirdim. Ispanakları tencereye koyup odaya geldim ve başladım blog okumaya, pc kasıp da dur biraz ara vereyim dediğimde 45 dakikadır ocakta pişen ıspanaklarımın yanık kokusunu duydum burnumda. Tüm bunlar için kendime acayip şekilde kızgındım . En kısa zamanda yapmam gereken şey İkea' da defalarca görüp bir türlü almadığım pratik zaman ayarlayıcı almak olacak derken bunları anlattığım çok ince düşünceli bir yakınım İkea' dan bana bu zamanlayıcı almış. bunu düşündüğü için çok mutlu oldum ve o günden sonra sürekli bunu kurarak hareket ettiğim için hiç bir şeyi yakmadım da:) Kesinlikle tavsiye ederim.
                           Herkese mutlu pazarlar!

5 yorum:

  1. Güle güle kullan..iyi bişi yaa!

    YanıtlaSil
  2. aslında buralardayım ama yazmak için buyuk ve işe yarar birşey bekliyorum sankii.. ama okumadan edemiyorum hergun bloggerdayım tabiki. dikkatin için tesekkurler

    YanıtlaSil
  3. benimde başıma geldi cnm bikaç kez her eve lazım bundan gerçekten ;)

    YanıtlaSil
  4. canım ızmırlı bir blogger olduguna sevindim.Profılıme girersen göruceksin bir blogger bulusması duzenliyoruz.Katılırsan seviniriz. :)

    YanıtlaSil

yorumlarınız değerlidir:)