29 Ocak 2012 Pazar

yeni header' ım

Bu ara blogumun tasarımına baya kafa yordum neler yapsam diye. Farklı şeyler denemek istiyorum böyle canlı canlı hareketli şeyleri severim ben. O nedenle bazı araştırmalar yaptım ve en sonunda photoshopla header tasarladık eşimle. Benim çok hoşuma gitti umarım siz de beğenirsiniz. Sıkılırsam ara ara tasarımda değişiklikler yapabilirim, şaşırmayın diye söyleyeyim dedim:)



...iyi haftalar herkese...

28 Ocak 2012 Cumartesi

buzdolabı süslerim


   Ben bir çok ıvır zıvırı atmaya kıyamayan belki bir gün bir yerlerde işe yarar diye biriktirip duran biriyimdir. İyi ki de öyleyim aslında böylece evde manasızca duran megnetlerle buzdolabıma şirin simgeler yapabildim ve bunları sizlerle paylaşmak istedim. Bloglarda gezerken şuradan ilham aldığım bir çalışma olmuştu ve çok kısa bir zamanda yaptım. 
Bunun için gerekli olan şeyler resimler, yapıştırıcı (ben sıcak silikon kullandım), makas ve çeşitli yerlerden bulunabilecek reklam magnetleri.
İlk olarak evde fazlalık bulunan ahşap boyama için çıkardığım küçük resimleri kestim. Daha sonra bunları magnetlerin üstüne koyarak üstten görünmeyecek şekilde kestim ve silikonla yapıştırdım. Yani gayet kolay ve kısa bir sürede gerçekleştirdim. Böylece buzdolabımın üzeri renkli resimlerle süslenmiş oldu. 


Aslında bunları daha çok kendi fotoğraflarımızla yapmak istiyordum ama onun için uygun resim araştırıp çıktı almam gerekiyor, onu da ilerleyen zamanlarda kalan magnetlerimle yapmayı düşünüyorum. İlham kaynağıma da teşekkür ediyorum
iyi pazarlar

27 Ocak 2012 Cuma

hoşgeldin 100. izleyicim:)

Blogumu ilk açtığımda, bu kadar kısa sürede, 

daha çok da fazla post girmemişken böyle bir sayıya 

ulaşmayı açıkçası beklemiyordum. 

Çok mutlu oldum :) 

100 izleyicim Hollanda' dan küçük şeyler







20 Ocak 2012 Cuma

farklı dekopaj resim örnekleri

Şu aralar arkadaşlarıma hediye amaçlı ya ahşap kutu ya da tepsi boyuyorum. Bu nedenle güzel ve kaliteli dekopaj resimlerine ihtiyacım olduğundan bol bol araştırıp resim indiriyorum. Aslında çok var ama bir kaçını sizlerle de paylaşmak istedim. Umarım beğenirsiniz. 
Herkese iyi hafta sonları:)









 Not: Bunların çoğunu yaptığım ahşap boyamalarda kullandım. Umarım daha sonraları onları da sizlerle paylaşırım.

7 Ocak 2012 Cumartesi

Ertesi Akşama Yapılan (Yakılan) Yemekler

Son 1-2 haftadır, akşamları eve gelip yemek hazırlamak zor geldiğinden 1 gün sonrasının akşamına yemeklerimi yapma telaşı içine düşmüştüm. İlk olarak pancar salatası için düdüklü tencereme pancarları koyarak başladım işe ve odaya geçip daldım internete, blog dünyasına. Tam 1,5 saat sonra eşimin 'ocakta ne pişiriyordun? ' sorusuyla kendime geldim. Düdüklü tencereden acayip tırsan ben onu nasıl alıp soğuk suyun altına tuttum bilmiyorum. Ama o kadar şanslıyım ki tencerenin kapağını düzgün takmadığım için hava kaçırmış ve dolayısıyla tam kıvamında pancarlar elde etmiştim.
          2. vaka ise şöyle gelişti. Bir akşam fırın çalıştıktan sonra sıcaklığı boşa gitmesin diye ertesi akşam yiyeceğimiz bal kabaklarını dilimleyip fırın tepsisine yaydım ve her şeyi yeniden sıfırlayarak odaya geçtim. Yine eşimin o tarafa geçmesi ile ev yanık kokularıyla karşıladı beni. Fırın tepsisini aldığımda bal kabakları artık turuncu değil siyahtılar.
       Ve yakma işleminde son noktayı da gerçekleştirdim. Ispanakları tencereye koyup odaya geldim ve başladım blog okumaya, pc kasıp da dur biraz ara vereyim dediğimde 45 dakikadır ocakta pişen ıspanaklarımın yanık kokusunu duydum burnumda. Tüm bunlar için kendime acayip şekilde kızgındım . En kısa zamanda yapmam gereken şey İkea' da defalarca görüp bir türlü almadığım pratik zaman ayarlayıcı almak olacak derken bunları anlattığım çok ince düşünceli bir yakınım İkea' dan bana bu zamanlayıcı almış. bunu düşündüğü için çok mutlu oldum ve o günden sonra sürekli bunu kurarak hareket ettiğim için hiç bir şeyi yakmadım da:) Kesinlikle tavsiye ederim.
                           Herkese mutlu pazarlar!