30 Mayıs 2012 Çarşamba

elektrikli cam ocak sorunsalı


Merhabalar, uzun zamandır post yapmayan ama hergün mutlaka Google Reader' da neler yazılmış diye bakan ben, şu aralar ev dekorasyonuyla kafayı bozmus durumdayım. 

Kafamın karıştıgı bir nokta var ki o da şu: 
yeni taşınacağımız evde mutfakta doğalgaz olmayacak ve alan sorunu da oldugundan tüp kullanmak istemiyorum. 
Bu nedenle zaten her zaman çok şık bulduğum cam elektrikli ocaklardan almayı düşünüyorum. Fakat bu ocakların kullanımının nasıl oldugu, zor olup olmadıgı ve dezavantajlarıyla ilgili pek bilgim yok malesef. Merak ettiğim sanırım indüksiyonlu ocaklar sadece çelik kaplarla çalışan manyetik etki sayesinde yemeği vitroseramiklere göre daha hızlı pişiren bir tür. 

Fakat onda da sadece celik kaplar kullanmak zorundaymısız yani teflon kullanılmıyormus cünkü çalışmıyor öyle bir durumda. Vitroseramik cam ocaklarda yani bildiğimiz cam ocaklarda ise ısınma ve soğuma biraz daha fazla zaman alıyormus. Sizce buna alışılır mı yemeğin pişme süresi 1,5-2 katına cıkar mı bunu cok merak ediyorum.Zira sabırsız bir kişiliğe sahibimdir. 
Bunun dısında temzilemesinin cok kolay oldugu söyleniyor umarım doğrudur. ayrıca bir de elektrik harcama yönü var bunun. Çalışan kişiler oldugumuzdan sadece akşamları en fazla 2 kap için ocağı kullanıyorum ve böyle uzun süreler harcamıyorum yemek yapmak için. Acaba süre ve fatura acısından cok zorlanır mıyım? İnternette çok celişkili ve eski yorumlar oldgundan bu konuyu buraya tasıma istegi duydum. 


Kullanan blogger arkadaşlarım varsa yorumlarınızı merakla bekliyorum...

13 yorum:

  1. Memnun değilim:( kucuk Ocak ayarı yok. Bir de ayarını bilemedim. En son ayara getirirsem olmuyor. Yarım ayara getirirsem bir yanıp bir sönüyor. Tezgah üstü al ama tüplü müplü kullanırsın:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. cok tesekkur ederim bu kadar hızlı yorumun için. çok kararsız kaldım alıp pişman olmaktansa klasikten vazgeçmeyip, yer ayarlayarak tuplu kullanacagım sanırım eger böyle dezavantajları varsa...

      Sil
  2. teyzem kullnyor ve cok memnun sımensınkı ustelık bence keısnlıkle dusunmelısın:) sevgıler canım

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. tesekkur ederim hala karar verebilmiş değilim umarım pişman olmayacagım kullanışlı bir şey alırım

      Sil
  3. hmmm bu yazdıklarını anneme de okutmam lazım,biz de yeni ev aldık ve mutfağı dekore etmekle meşgulüz:))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. karar verirseniz bana da haber verin zira hala vaktim var diye almadım:)

      Sil
  4. Merhaba, Blogumda cevabini yazdim. Buraya ekleme yapmak isterin izninle.
    Induksiyon ocaklari tavsiye etmem, her tava tencereyei kullanamiyorsun.
    Birde Marka olarak yazdiklarima Siemens i de ekleyebilirim.
    Birde birdahaki sefere alirsam daha genisini almayi düsünüyorum. Ben cok memnunum bu ocaktan, temizlenmesi özellikle cok zahmetsiz.
    ;)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. tesekkur ederim ilgine gercekten en tatmin edici cevapları senden aldım umarım ben de eger bunu alırsam sorun yasamam hala karar vermedim cunku ama yuzde 90 cam ocak :)

      Sil
  5. haha bir daha yazayım:)kullandıkça alışıyorsun:) görüntü şık,özel temizleyici ile temizlenmesi de kolay:)) alıştım:)

    YanıtlaSil
  6. cok sevindim bu cevabınıza biz 15-20 gun sonra tasınıcaz ve bu sürede almam lazım. ama içim hiç rahat etmiyordu su andan itibaren bir tek fatura acaba cok mu diye meraktayım o kadar.onun dısında bir sıkıntı olmadıgından sanırım elektrikli alacagım sizin kullandıgınızın markası modeli nedir acaba?

    YanıtlaSil
  7. loststone sen soralı 4 ay olmuş, aldın mı peki? nasıl gidiyor? şimdi de yorumlara benim ihtiyacım var ^_^

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. malesef ona cesaret edemedim cunku gercekten tatmin edici cevaplar alamadım ve risk almayı seven biri değilimdir. bu yuzden teka nın cam ama gazlı olan modelini aldım cok memnunum.. size de kolay gelsin

      Sil
  8. tencere yada tava 18_10 Cr Ni (krom nikel) olmalıdır. tavanızin altında aynen yazar yada induksiyon işareti olur. Manyetik alan yaratarak çalışır. Çok az elektirik harcar. Hemen hemen doğal gaz gibi hesaplidir. Tava yada tencerenin içi teflon seramik yada granit kaplama olabilir.

    YanıtlaSil

yorumlarınız değerlidir:)