Bu kurabiye ülkemizde Edirne kurabiyesi olarak bilinen aslında Yunanlıların bir kurabiyesiymiş. Ben un kurabiyelerini çok severim.Bu kurabiye kavruldugu için ondan biraz ayrılıyor ve sanki un helvasının tadını andırıyor. Yanında çay veya kahveyle tüketince cok beğeneceğinize eminim.
Malzemeler:
- 4-5 su bardağı un
- 1 su bardağından biraz eksik file badem
- 1 paket margarin veya tereyağı =250 gram
- Yarım su bardağı sıvıyağ
- 1 adet tam yumurta
- 1 su bardağı pudra şekeri (isteğe göre azaltıp artırabilirsiniz)
- 1 yemek kaşığı yoğurt
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- 1 tutam tuz
Öncelikle un ve file bademler ayrı ayrı renkleri hafif değişene kadar kavrulup, soğuması için bekletilirler.
(renk değişimlerini görmeniz için resimleri alt alta koydum)
Oda sıcaklığına gelmiş margarin, pudra şekeri, sıvıyağ (ben zeytinyağı kullandım), vanilya, yumurta, tuz, yoğurt krema haline gelene kadar karışıtırılır.
Ardından soğuyan kavrulmuş un azar azar bu sıvı karşıma eklenir, yumuşak ve elde dağılan bir hamur elde edilir.
Un yeterli gelmezse kavrulmamış un da kullanabilirsiniz.
En sonda kavrulmuş bademler eklenir.
Tezgaha alınan hamur merdane yardımıyla 1-1,5 cm kalınlığında açılır.
Bardakla kesilerek ay şekli verilir.
Önceden kısa bir süre ısınmış olan 175 derecelik fırında rengi cok hafif değişip,
azıcık kabarana kadar pişirilir.
Bu malzemelerle 2 tepsiden fazla kurabiyeniz oluyor.
Ilıkken üzerlerine pudra şekeri serpilerek servis edilir.
Afiyet olsun....
(: İyi pazarlar :)
Allaaaah uzun zamandır aradığım tariffff.
YanıtlaSilHarikasınnn!!!Ellerine sağlık :):)
www.ayseguldonmez.blogspot.com
www.ayseguldonmezesgin.blogspot.com
Bloglovin/Aysegul's Daily Fashion Tips
Bloglovin/Aysegul's Daily Cooking Tips
www.lookbook.nu/aysegul
denemeni tavsiye ederim. cok güzel oldu, herkes begenerek yedi...hamur sagılır gibi oluyor ama piştiğinde sorun yaratmıyor
YanıtlaSilnefis görünüyor bende denemek istiyorum
YanıtlaSilellerine sağlık
tesekkur ederim gercekten nefisti valla:) yapmanı tavsiye ederim
Silama bu benim gibi bir kurabiye canavarına yapılırmıııı
YanıtlaSildenemem lazım hemen çok teşekkürler
enfes görünüyor
bu arada sende İzmir'liymişsin, arada sırada biz buluşuyoruz tanışmak isterim tatlım
sevgiler
valla kesinlikle tavsiye ediyorum ben de 2. kez yaparım bu aralar.. bu ilk denememdi ve herkes cok begenmişti.umarım tanısırız ben daha cok post yapan değil okuyan bir bloggerım da :)
SilMerhaba...
YanıtlaSilBloglari dolasirken blogunu kesfettim....
cok hosuma gitti ve izlemeye aldim
sende buyur gel cok sevinirim :-))
sevgiler...
aynen bende senin blogunu izlemeye aldım sevgiler:)
Silgerçekten zormuş o kavurma kısmı :) ama ben en çok şekil verme işlemine bayılıyorum mesela :D
YanıtlaSilağızda dağılan kurabiyeler favorimdir!
ellerine sağlık
YanıtlaSilbende izmirliyim bir merhaba demek istedimm
merhabalar, tesekkur ederim. ben de readerdan takibe aldım blogunu:)
Sil