30 Mayıs 2012 Çarşamba

elektrikli cam ocak sorunsalı


Merhabalar, uzun zamandır post yapmayan ama hergün mutlaka Google Reader' da neler yazılmış diye bakan ben, şu aralar ev dekorasyonuyla kafayı bozmus durumdayım. 

Kafamın karıştıgı bir nokta var ki o da şu: 
yeni taşınacağımız evde mutfakta doğalgaz olmayacak ve alan sorunu da oldugundan tüp kullanmak istemiyorum. 
Bu nedenle zaten her zaman çok şık bulduğum cam elektrikli ocaklardan almayı düşünüyorum. Fakat bu ocakların kullanımının nasıl oldugu, zor olup olmadıgı ve dezavantajlarıyla ilgili pek bilgim yok malesef. Merak ettiğim sanırım indüksiyonlu ocaklar sadece çelik kaplarla çalışan manyetik etki sayesinde yemeği vitroseramiklere göre daha hızlı pişiren bir tür. 

Fakat onda da sadece celik kaplar kullanmak zorundaymısız yani teflon kullanılmıyormus cünkü çalışmıyor öyle bir durumda. Vitroseramik cam ocaklarda yani bildiğimiz cam ocaklarda ise ısınma ve soğuma biraz daha fazla zaman alıyormus. Sizce buna alışılır mı yemeğin pişme süresi 1,5-2 katına cıkar mı bunu cok merak ediyorum.Zira sabırsız bir kişiliğe sahibimdir. 
Bunun dısında temzilemesinin cok kolay oldugu söyleniyor umarım doğrudur. ayrıca bir de elektrik harcama yönü var bunun. Çalışan kişiler oldugumuzdan sadece akşamları en fazla 2 kap için ocağı kullanıyorum ve böyle uzun süreler harcamıyorum yemek yapmak için. Acaba süre ve fatura acısından cok zorlanır mıyım? İnternette çok celişkili ve eski yorumlar oldgundan bu konuyu buraya tasıma istegi duydum. 


Kullanan blogger arkadaşlarım varsa yorumlarınızı merakla bekliyorum...